Snabb support för Canvas

Tips om vart du vänder dig för att få hjälp med dina frågor kring Canvas så snabbt som möjligt.

Den internationella supporten – dygnet runt, även helger

Den internationella supporten är alltid redo att hjälpa dig med problem eller funktioner i Canvas. Du når dem via chatt eller telefon. Supporten har tillgång till HKR:s Canvas. Du kan alltså exempelvis be dem att gå in och titta i en uppgift som inte fungerar.

Förbered dig innan du kontaktar supporten

Supporten kan hjälpa dig mer effektivt om du ger dem länken till den sida där det är problem. Kopiera länken från webbläsarens adressrad och spara den så att du har den till hands. Skriv gärna ner den/de frågor du tänkt ställa.

Hitta den internationella supporten

Klicka på hjälpknappen i Canvas. Ganska långt upp i listan över resurser hittar du Canvas Support Hotline och Chat with Canvas Support.

Bra att veta:

  • Supporten är på engelska.
  • Detta är Canvas egen support. De kan alltså inte svara på HKR-specifika frågor.

OBSERVERA att informationen om den internationella supporten endast riktar sig till lärare på Högskolan Kristianstad. Studenter har inte tillgång till den internationella supporten. Andra lärosäten kan ha andra supportavtal.

Support för lärare under kontorstid – använd 3030

3030 är en kanal för alla typer av supportfrågor på HKR. Det spelar ingen roll vad ditt problem gäller – du kan alltid använda 3030@hkr.se eller 044-250 30 30. Vi som bemannar 3030 ser till att frågan hamnar hos rätt person. Du är också välkommen att mejla via 3030 för sådant som inte är rena supportfrågor, exempelvis om du vill boka tid med en IKT-pedagog för att få handledning eller diskutera ditt undervisningsupplägg.

Bra att veta:

  • Det går förstås alldeles utmärkt att skriva på svenska.
  • Du får snabbare svar om du talar om för oss vilken kurs frågan gäller och var i kursen problemet uppstår. Skicka gärna med en länk.
  • Vi prioriterar frågor via 3030 och försöker svara snabbt men det kan uppstå situationer då du får vänta på svar. 
  • Vid helger och semestrar kan svarstiderna vara längre.

Support för studenter går alltid via student@hkr.se

Studenter ska alltid använda adressen student@hkr.se oavsett vad frågan gäller. De som bemannar adressen ser till att frågan hamnar rätt.

För din skull och för vår skull: använd Canvas support och 3030

Vi förstår att det känns bra att skicka ett personligt mail eller slå en signal till den man fått hjälp av tidigare och har en relation till. För din skull ber vi att du undviker det. Om den du vill ha hjälp av är upptagen, sjuk eller på semester kommer du att få vänta onödigt länge. Använd Canvas inbyggda support eller 3030.

Det är också viktigt för vår skull. Vi försöker räcka till för att kunna hjälpa så många som möjligt. Om vi får alla frågor via 3030 kan vi fördela frågorna och hjälpas åt så att ingen av oss blir överhopad. Det minskar vår stress. Då blir vi gladare och du får bättre hjälp.