Schemalägga ett Zoom-möte i Canvas

Fördelen med att schemalägga ett Zoom-möte i Canvas är att mötet automatiskt blir annonserat via Canvas Meddelanden och inlagd i kursens kalender.

OBS: Att schemalägga ett Zoom-möte i Canvas innebär att alla personer i kursen får information om mötet. Om du behöver schemalägga enbart till vissa personer, gör du det enklast genom att schemalägga via Zoom istället. Se Schemalägga Zoom-möte via klienten eller Schemalägga Zoom-möte via portalen.

Specifikt för Högskolan Kristianstad

Länkar med hkr-se gäller anställd/student på Högskolan Kristianstad.

För dig som tillhör annat lärosäte, gäller andra länkar.

Viktigt att veta! 

Om du ska hjälpa en kollega att schemalägga måste du lägga till kollegans e-post som Alternative Host i rutan längst ner i formuläret. Observera att du själv inte kan delta i något annat möte under samma tid i så fall. Zoom har personliga licenser och om du äger ett pågående möte kan du inte delta i ett annat.

Vi rekommenderar varmt att den som ska leda ett möte själv skapar och schemalägger det. Det tar bara någon minut att göra.

Om du bara vill testa schemaläggningen bör du göra det i en testkurs. När du schemalägger ett möte skickas nämligen inbjudan till mötet ut som personligt meddelande till alla studenter i kursen och det kan ju bli lite förvirrande i en pågående kurs.

Det går också bra att passa på att starta ett testmöte när du är inloggad på hkr-se.zoom.us för att aktivera ditt konto. Hjälp om detta hittar du på sidan Eget konto i Zoom.

Så här schemalägger du ett möte

1. Klicka på kursmenyn Zoom. (Ifall Zoom inte finns med i din kursmeny, behöver du gå till fliken Navigering i kursens Inställningar och flytta upp kursmeny-knappen Zoom.)

2. Klicka på knappen Schedule a New Meeting.

3. Fyll i ett namn/ämne för mötet och datum och tid för när mötet ska starta (gula markeringar). Onlinemötet kommer att kunna fungera även om du inte anger korrekt datum och tid, men eftersom det syns i studentens kalender- och kommande händelser, är det bra att fylla i uppgifterna.

4. Klicka på knappen Save för att få en länk till onlinemötet.

5. För att vara extra tydlig kan du högerklicka på länken till mötet (där det står Join URL) och kopiera. Gör ett nytt anslag i kursen genom att klicka på Nytt meddelande på kursens hemsida. Klistra in länken och skriv ett meddelande till dina studenter.