Julpynta din Canvaskurs

Du kan klistra in emojis i rubriker och texter på Canvas. Det kan användas som en uppiggande dekoration eller som ett sätt att tydliggöra innehållet.

🎄 Kopiera och klistra in en emoji 

Du kan kopiera en emoji från i stort sett vilket ställe som helst där du hittar dem. Prova att kopiera från mail eller Facebook eller från någon av de webbplatser som har listor över emojis. En sådan webbplats är emojipedia.org.

När du kopierat emojin kan du klistra in den i vilket textfält som helst på Canvas.

💻 Snabbkommandon för emoji

Windows 10/11: Tryck fönstertangent och punkt på tangentbordet så får du upp ett fönster där du direkt kan söka Emojis och klicka på den du vill ha.

På Mac kan det vara lite olika sätt beroende på vilken modell du har. Prova ctrl-cmd-mellanslag.

🤔 Är detta användbart för dig?

Det är bara du som kan avgöra om detta är användbart för dig. Det kan användas som ett sätt att pigga upp det visuella intrycket i annars ganska tråkiga moduler. En del kommer att bli glada, andra kommer att tycka att det ser stökig och barnsligt ut. 

Ett annat användningsområde är att välja ut några få emojis och använda dem för att tydliggöra vad olika material innehåller. 

🐘 Bonustips – ändra storlek på emojis  🐘🐘🐘🐘

I redigeringsrutan finns val för textstorlek

Emojis får samma storlek som den omgivande texten. Alltså blir de stora i rubriker och små i löpande text. Vill du ha en stor emoji i löpnande text kan du markera den och ändra storlek på samma sätt som du ändrar storlek på text. Tänk på att en stor emoji kan förändra radavståndet eftersom hela emojin behöver få plats på radens höjd. 🎄

Bra att veta

Att kopiera och klistra in fungerar bara med emojis. Det funkar inte med vanliga bilder.