Gruppdiskussion i Canvas

Hur hänger det ihop med grupper?

En diskussion med flera kan man väl alltid kalla för en gruppdiskussion, eller hur? I Canvas skiljer sig dock de två benämningarna åt. Diskussion är en diskussion kring samma ämne för alla i kursen (eller för de studenter som du ger tillgång till diskussionen) och en Gruppdiskussion i Canvas är diskussioner i samma ämne, men i separata grupper eller subgrupper om man så vill. De olika gruppernas inlägg kan endast ses av sin egen grupp och av alla lärare i kursen.

Skapa ny Gruppuppsättning

I Canvas kallas en gruppindelning för Gruppuppsättning. Du skapar en ny gruppuppsättning under Personer i kursmenyn och fliken Grupper. Välj gärna ett namn som är lite mer unikt än bara ”Grupp” eftersom studenten ser en lista på alla sina grupptillhörigheter från alla sina kurser.

Skapa ny Diskussion

Du kan skapa en ny diskussion under Diskussioner. Men om din kursyta använder sig av Moduler, skapa då den nya diskussionen via Modulerna genom att klicka på ”+”-tecknet i den modul du vill att Diskussionen ska finnas tillgänglig.

Gör till gruppdiskussion

Under diskussionens inställningar kryssar du för att diskussionen ska vara en Gruppdiskussion och där väljer du också namnet på den Gruppuppsättning som du skapade innan. Glöm inte att Spara och Publicera.

Bedömd diskussion

En bedömd diskussion har den fördelen att du kan se en persons alla inlägg i taget via SpeedGrader.