Ladda upp film till HKR-play

HKR-play ger dig som lärare ett enkelt sätt att ladda upp och dela med dig av undervisningsvideo.

Oavsett om du spelat in i PowerPoint/Keynote, i Zoom eller om du gjort din inspelning med kamera så laddar du upp på samma sätt. Tänk på att exportera din inspelning som film om du spelat in i PowerPoint/Keynote. Om filen är stor kan det ta några minuter att ladda upp den och sedan ytterligare några innan den går att titta på.

Observera att uppladdning till HKR-play endast är tillgängligt för anställda på Högskolan Kristianstad. Studenter har inte tillgång till funktionen för uppladdning.

Så här laddar du upp och publicerar din film

  1. Gå till HKR-play och se till att du är inloggad.
  2. Klicka på Lägg till ny och välj Mediauppladdning.
  3. Dra in filen eller klicka för att leta upp filen.
  4. Nu laddas din film upp. Det är mycket viktigt att du inte stänger webbläsarfönstret förrän den är uppladdad. Ibland kan uppladdningen se ut att stanna av. Ha tålamod en-två minuter så kommer den igång igen.
  5. Under tiden som du väntar är det praktiskt att passa på att fylla i fälten för rubrik och beskrivning samt att fylla i lämpliga taggar. Glöm inte att spara längst ner.
  6. När filmen laddats upp och du sparat informationen kan du välja synlighet. Vill du hellre titta på filmen först går det också bra att redigera synligheten i efterhand.

Endast undervisningsmaterial du själv har upphovsrätten till

Det är viktigt att du bara laddar upp material som du själv har upphovsrätten till. HKR-play får på inga villkor användas för kopior av material producerat av filmbolag, UR, SVT eller liknande.

Eftersom HKR betalar för den volym filmer som laddas upp ber vi dig att inte ladda upp privata filmer. För semesterfilmerna kan vi rekommendera YouTube. Där finns samma möjlighet att välja synlighetsnivå som HKR-play.