Anslut till zoom-möte med dator

Hur du ansluter till någon annans zoom-möte med dator och lite av det viktigaste du behöver veta för att komma igång.

Observera att du inte behöver vara inloggad för att ansluta till någon annans zoom-möte. Du klickar på den länk som du har fått till zoom-mötet, väntar på att mötet ska starta, skriver ditt namn och klickar på knappen Join.

Specifikt för Högskolan Kristianstad

Länkar med hkr-se gäller anställd/student på Högskolan Kristianstad.
För dig som tillhör annat lärosäte, gäller andra länkar.

En typisk zoom-länk ser ut som https://hkr-se.zoom.us/j/63442872088 eller med ett namn på slutet https://hkr-se.zoom.us/my/carlaandersson

Ladda ner och installera zoom

Om du försöker ansluta till ett möte och det inte händer något, behöver du troligtvis ladda ner och installera Zoom. Det behöver du bara göra en gång. Du kan ladda ner Zoom via hemsidan https://hkr-se.zoom.us/download
Under rubriken Zoom Desktop Client, klickar du på Download-knappen. När Zooms installationsfil laddats ner behöver du starta installationen, vilket du gör genom att klicka på filen som laddat färdigt. Filen brukar finnas längst ner till vänster i din webbläsare (kan skilja sig beroende på vilken webbläsare du har).

Tre knappar i Zoom som du bör känna till

Den första knappen stänger av/på din mikrofon. Om ni är många deltagare i ett möte, kan det vara bra att du har den avstängd så länge du inte behöver prata.

Den andra knappen stänger av/på din webbkamera.

Med ”Share Screen” kan du dela din skärm eller ett visst dokument till de andra deltagarna i mötet.