Spara, hitta och radera inspelningar i Zoom

Ha koll på dina inspelningar i Zoom. Best practice för hur du hanterar dina inspelningar. En hjälp för dig som är anställd på Högskolan Kristianstad.

Detta gäller specifikt för användare inom Högskolan Kristianstad

Ställ in Zoom för inspelningar

Skärmbild på en användare som skapar en ny mapp på Windows skrivbord

Skapa en ny mapp på skrivbordet eller i ”roten” av C-disken (tex. ”c:\zoom”). Du vill undvika att spara till Dokument-mappen då den synkas via Högskolans backup och kan ge upphov till fel under pågående inspelning.

Skärmbild på Zoom Recording för ändring av mapp för inspelningar

I Zoom-appen klickar du först på det lilla kugghjulet (ej med i bild) och sedan på Recording (1), knappen Change (2) och hänvisar Zoom till den mapp du precis skapade på Skrivbordet (3). Klicka på OK (4) för att spara ditt val.

Hitta och radera inspelning

Skärmbild på det stället i Zoom där inspelningar finns och hanteras

Under Meetings (1) ser du genomförda inspelningar under fliken ”Recorded”. Klicka på det Zoom-möte vars inspelning du vill komma åt (2). Klicka på Play för att se en inspelning. Klicka på ”Delete” (3) för att radera en inspelning och bekräfta med den röda ”Delete” (4).

Skicka rätt fil till HKRplay

Skärmbild på hur det ser ut i en Zoom inspelningsfolder märkt med datum, tid och Zoom-mötets namn

Så här ser det ut i en mapp där Zoom sparat inspelningen. Om du behöver skicka filmfilen till HKRplay, är det video-filen som slutar med ”MP4” som är den du ska använda.