Hitta länk och ID till film på HKR-play

Som kursansvarig kan du ibland behöva hitta länken till en film som finns inlagd i din kurs på Canvas. Det kan vara ett detektivarbete.

Länken eller filmens ID-nummer kan exempelvis behövdas om du ska beställa undertextning av en film.

Observera att den här filmen enbart gäller dig som är kursansvarig eller lärare på Högskolan Kristianstad. Andra lärosäten kan bädda in sina filmer från play på ett helt annat sätt.

Så här är adresser på HKR-play konstruerade

Länkar till filmer på HKR-play har formen https://hkrplay.hkr.se/media/t/0_o8tgjeo8 Den första delen anger att det är en film på HKR-play. Bokstäver och siffror efter /t/ är filmens id-nummer.

Om filmen är inlagd med länk på en sida

Klicka på länken så öppnas den i en ny flik. Det som står i webbläsarens adressrad är filmens länk. Siffror och bokstäver sist i länken är filmens ID-nummer. Markera, högerklicka och kopiera.

Om filmen är inlagd med länk direkt i en modul

Om länken är inlagd direkt i en modul kan det ibland bli så att den öppnas i en ruta som visar filmen och delar av HKR-play. I rutans grå överkant finns en länk. Klicka på den så öppnas filmen i en ny flik. Det som nu står i webbläsarens adressrad är filmens länk. Siffror och bokstäver sist i länken är filmens ID-nummer. Markera, högerklicka och kopiera.

Om filmen är inbäddad

Det är nu du behöver vara detektiv på riktigt!

  1. Gå till sidan där filmen är inbäddad.
  2. Klicka på knappen för att redigera.
  3. Klicka på symbolen för HTML-redigering under redigeringsrutan. Symbolen ser ut som ett snedstreck mellan två hakar, så här </>
  4. Leta i koden efter texten entry_id=
  5. Det som står direkt efter entry_id= är filmens id-nummer. Markera, högerklicka och kopiera.
  6. Avbryt redigeringen.