Spela in presentation eller föreläsning

Zoom är ett enkelt verktyg för att spela in en presentation. För att det ska fungera behöver du ha Zoomprogrammet installerat på din dator.

Inställningar före inspelning

Innan du börjar inspelningen behöver du ta ställning till om du vill att videobild(er) ska spelas in under skärmdelning. Du kan hitta den inställningen genom att klicka på kugghjulet på Zoomklientens startskärm. Det går också att navigera dit via ljud- eller videoinställningarna i ett pågående möte.

Passa också på att kontrollera så det finns gott om plats för inspelningen. Räkna med att en timmes inspelning kan kräva upp emot 1 GB utrymme.

Om du ska visa en PowerPoint under inspelningen är det klokt att sätta den i bildvisningsläge redan från början.

Starta och stoppa inspelning

  • Öppna ett nytt tomt Zoommöte.
  • Om du vill synas i bild när du hälsar välkommen kan du klicka på inspelningsknappen med en gång.
  • Precis som i ett vanligt Zoommöte kan du när som helst klicka på Share Screen och välja vad du vill visa. Oroa dig inte över att din videobild syns. Den kommer inte med på inspelningen om du valt att dölja den under skämdelning.
  • Om du vill stoppa inspelningen under pågående skärmdelning för du muspekaren upp över Zooms meny och ut över de tre prickarna till höger för att hitta Stop Recording. Det ska även fungera med snabbkommandot Alt+R.

Konvertera och hitta färdig film

Efter att du stoppat inspelningen behöver du stänga mötet för att Zoom ska konvertera din inspelning till en färdig videofil. När konverteringen är klar öppnas ett fönster med den mapp där inspelningen har sparats.

Om du behöver hitta din inspelning vid ett senare tillfälle kan du gå via knappen Meetings och fliken Recorded i din Zoomklient.

Skulle konverteringen krångla hittar du hjälp på sidan om att fixa en Zoominspelning som inte fungerar.

Om ni är flera personer i inspelningen

Du som spelar in ansvarar för att alla som är med i inspelningen är medvetna om hur filmen ska användas och har godkänt att bli inspelade.