Filtrera SpeedGrader baserat på studentgrupp

I kurser med många studenter kan det vara så att olika lärare ska bedöma olika studenter. Ni löser det med inställningen Stor kurs.

Onservera att funktionen inte innebär att studenterna ska lämna in i grupp. Grupperna används för att lärare enkelt ska kunna hitta rätt studenter.

Kontrollera så att ni har de grupper ni behöver

Börja med att gå till Personer – Grupper och kontrollera att det finns lämpliga grupper skapade i kursen.

Tre olika sätt att göra grupper i Canvas:

Aktivera funktionen för Stor kurs

  1. Rulla ner till Inställningar i kursmenyn
  2. Bocka för rutan Starta SpeedGrader filtrerad efter studentgrupp
  3. Rulla längst ner och klicka på Uppdatera kursinformation

Välj grupp i SpeedGrader

När funktionen Stor kurs är aktiverad behöver du gå via uppgiftens högra sidomeny för att välja vilken grupp du vill titta på.

Välj grupp i Omdömen

Välj Filter – Studentgrupper och den grupp som innehåller studenterna du ska bedöma. När du ser att rätt studenter visas kan du klicka på de tre prickarna i uppgiftens kolumnrubrik för att gå direkt till SpeedGrader med den valda gruppen.

Gör en grupp för ”Alla studenter”

För att enkelt kunna växla mellan att filtrera efter grupp och visa alla studenter kan ni göra en gruppuppsättning med en enda grupp som innehåller samtliga studenter.

Bra att veta

Funktionen kan slås av och på hur många gånger som helst. Den påverkar inget annat i kursen än hur SpeedGrader öppnas men inställningen gäller för samtliga lärare i kursen. Om du ändrar på eget bevåg bör du återställa inställningen innan du lämnar kursen.