Anslut till zoom-möte med mobil

Hur du ansluter till någon annans zoom-möte med din mobil och lite av det viktigaste du behöver veta för att komma igång.

Observera att du inte behöver vara inloggad för att ansluta till någon annans zoom-möte. Däremot behöver du ladda ner Zoom-appen till din mobil.

Ladda ner och installera Zoom

Sök och installera Zoom via Appstore (iPhone) eller Google Play-butiken (Android).

Specifikt för Högskolan Kristianstad

Länkar med hkr-se gäller anställd/student på Högskolan Kristianstad.

För dig som tillhör annat lärosäte, gäller andra länkar.

En typisk zoom-länk ser ut som https://hkr-se.zoom.us/j/63442872088 eller med ett namn på slutet https://hkr-se.zoom.us/my/carlaandersson

I zoom-appen börjar du med att klicka på Join Meeting-knappen och sedan skriver du in den sista delen av länken till zoom-mötet som du fått. Antingen är det flera siffror (t.ex. 63442872088 som i exemplet ovan) eller så är det bokstäver – oftast i form av ett namn (t.ex. carlaandersson som i exemplet ovan). För att kunna skriva in bokstäver i appen, måste du först trycka på valet Join with a personal link name. När du skrivit en den sista delen av länken, kan du skriva in ditt namn under (skriv gärna både för- och efternamn) och sen klickar du på den blå Join-knappen.

Tre knappar i Zoom som du bör känna till

Den första knappen stänger av/på din mikrofon. Om ni är många deltagare i ett möte, kan det vara bra att du har den avstängd så länge du inte behöver prata.

Den andra knappen stänger av/på din webbkamera.

Med ”Share Screen” kan du dela din skärm eller ett visst dokument till de andra deltagarna i mötet.